ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 2017 - ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ενημερώνει ότι μετά την παραχώρηση και δημιουργία κατάλληλου χώρου από την Πρυτανεία του ΠΚ θα λειτουργήσει πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών εργαζομένων και φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παιδιά ηλικίας 5 - 12 χρόνων με καλή υγεία, των οποίων οι γονείς είτε έχουν, οποιαδήποτε, σχέση εργασίας με το Πανεπιστήμιο είτε φοιτούν σε κάποιο από τα ακαδημαϊκά Τμήματα του Ρεθύμνου.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το κόστος ανά παιδί είναι 25€/εβδομάδα. Στην περίπτωση συμμετοχής 2 ή παραπάνω παιδιών από την ίδια οικογένεια (αδέλφια) το κόστος διαμορφώνεται ως εξής: 45€ για 2 παιδιά ανά εβδομάδα και 60€ για 3 παιδιά ανά εβδομάδα.
Τα τροφεία προπληρώνονται και καταβάλλονται μια βδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος ως εξής: ανά περίοδο συμμετοχής, βάσει της δήλωσης, την προηγούμενη εβδομάδα από την έναρξη της εκάστοτε περιόδου πχ. Για την 1η περίοδο (19-30/06/2017) καταβάλλονται μέσα στο διάστημα 12-16 Ιουνίου 2017.
Σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί τροφεία αλλά το παιδί δεν παρακολούθησε κάποιες μέρες ή και ολόκληρη την περίοδο που είχε δηλώσει και προπληρώσει, τότε τα χρήματα ΔΕΝ επιστρέφονται.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Στο πρόγραμμα μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 30 παιδιά σε ομάδες των 15.
Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβούντον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει α/α αίτησης.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Σκοπός είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών, από παιδαγωγούς ανώτατης εκπαίδευσης,  για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας και η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.
Τα παιδιά απολαμβάνουν ευχάριστες στιγμές με δημιουργικές δραστηριότητες, ομαδικές και ατομικές δράσεις αλλά και εποικοδομητικές ασχολίες. Οι δράσεις που αναπτύσσονται δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τη δημιουργικότητα τους, να βελτιώσουν τις εκφραστικές δυνατότητες τους και να ψυχαγωγηθούν.
Το πρόγραμμα απασχόλησης καταρτίζεται από τους παιδαγωγούς και μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη ή αναδιαμόρφωσή του μέλη του Διδακτικού Προσωπικού συναφών ακαδημαϊκών τμημάτων μετά από σχετική ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων και με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του Συλλόγου.

 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

-      Απόκτηση γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων μάθησης (φιλαναγνωσία, δημιουργική έκφραση: εικαστικά - μουσική, φυσικές επιστήμες, τεχνολογίες, κ.λ.π.) οι οποίες είναι χρήσιμες τόσο για την κοινωνικοποίηση όσο και για την εξέλιξη των παιδιών
-      Υγιεινή και ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας
-      Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπτυξη δημιουργικότητας και φαντασίας
-      Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ
Οι γονείς μπορούν να προσφέρουν βιβλία, παιχνίδια, είδη κατασκευών και ζωγραφικής καθώς είναι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας και υπάρχουν σχετικές ανάγκες αναφορικά με τον εξοπλισμό του χώρου.
Επίσης, μετά την κατάρτιση του σχετικού προγράμματος δραστηριοτήτων, δύναται να ζητηθεί από τους γονείς να συνεισφέρουν με την αγορά κάποιων υλικών.

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ο χώρος βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται το εστιατόριο της Πανεπιστημιούπολης.
Δύναται, με τη σύμφωνη γνώμη των παιδαγωγών και των υπευθύνων να χρησιμοποιηθούν και άλλοι χώροι του Πανεπιστημίου όπως το γυμναστήριο, αίθουσα υπολογιστών κτλ. ανάλογα με το πρόγραμμα απασχόλησης.


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ
Ο χώρος θα λειτουργήσει για την περίοδο από 19/06/2017 έως και την παραμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς και ώρες 08:00π.μ. έως 16:00μ.μ.

Ωράριο προσέλευσης: 08:00π.μ. – 09:30 π.μ.
Ωράριο αποχώρησης: 14:00π.μ. – 16:00 μ.μ.

Παρακαλούνται οι γονείς να τηρούν τις παραπάνω ώρες καθώς η μη τήρηση αυτών προκαλεί αναστάτωση στη διεξαγωγή και εκτέλεση του προγράμματος δραστηριοτήτων.
Για τον Αύγουστο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για την περίοδο λειτουργίας του χώρου, όταν οριστικοποιηθεί από τις Πρυτανικές Αρχές η περίοδος κατά την οποία το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό λόγω των θερινών διακοπών.
Για τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν έχουμε την τελική ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς.


ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
Η προσέλευση και η αναχώρηση των παιδιών γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων στο προαναφερόμενο ωράριο.


ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν τους παιδαγωγούς ή του υπευθύνους του Συλλόγου σε περίπτωση απουσίας του παιδιού.


ΤΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΥΜΑ
Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια σχολική τσάντα μέσα στην οποία θα μεταφέρει μαζί του, καθημερινά, το πρόγευμα και το γεύμα του.
Τα σκεύη για το γεύμα πρέπει να είναι κατάλληλα για χρήση σε συμβατικό φούρνο/φούρνο μικροκυμάτων και να αναγράφεται με ευκρίνεια στο καπάκι το ονοματεπώνυμο του παιδιού.
Επίσης, μέσα στην τσάντα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα:
-      Μικρή υφασμάτινη πετσέτα, την οποία θα στρώνει πάνω στο τραπέζι
-      Πιρούνι και κουτάλι
-      Μπουκάλι για νερό
-      Χαρτοπετσέτα ή υγρά μαντιλάκια
Φροντίζετε να δίνετε στο παιδί σας υγιεινές τροφές, απαγορεύονται τα συσκευασμένα τρόφιμα όπως γαριδάκια, κρουασάν, τσιπς κτλ.
Σε περίπτωση που θέλετε να κεράσει το παιδί σας για την ονομαστική του εορτή ή τα γενέθλια θα πρέπει να έχετε ενημερώσει τους παιδαγωγούς από την προηγούμενη ημέρα και να παρέχετε το ανάλογο εξοπλισμό (πιατάκια, χαρτοπετσέτες, ποτηράκια κτλ) μαζί με το κέρασμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: σε περίπτωση που το παιδί σας πάσχει από  κάποια αλλεργία/δυσανεξία σε κάποιο τρόφιμο πρέπει να ενημερώσετε γραπτώς τους υπευθύνους κατά την εγγραφή σας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Για την εγγραφή των παιδιών υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1.    Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα (σε μορφή MS-Word ή σε μορφή PDF)
2.    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή πιστοποιητικό γέννησης από το οποίο να προκύπτει και η ηλικία του παιδιού
3.    Βεβαίωση καλής υγείας παιδιού(από παιδίατρο) και αντίγραφο βιβλιαρίου (να φαίνονται τα εμβόλια)

Ημερομηνίες Υποβολής Αιτήσεων: από 8-6-2017 έως και 12-6-2017
Υποβολή αιτήσεων: kdapreth@uoc.gr
Στοιχεία επικοινωνίας Συλλόγου : Μάρια Μανιουδάκη, 28310 77940